FAQ

Home / FAQ

Frequently Asked Questions

Algemeen - Openingstijden

U kunt ons bereiken op werkdagen van 08.00 tot 20.00
In het weekend of op feestdagen zijn wij gesloten en alleen telefonisch of per email bereikbaar voor spoedeisende zaken.

Algemeen - Wat te doen bij problemen

U kunt ons altijd bellen op 085-3015600. Onze medewerkers zijn kwalitatief geschoold en zullen er voor zorgen dat uw probleem samen met u wordt afgehandeld. U kunt ook mailen naar support@budgetbytes.nl. Uw vraag wordt dan vastgelegd in ons ticket systeem. U kunt dit online volgen via ons klantenpaneel op http://www.budgetbytes.nl. Klik bovenin op "Login" en gebruik uw klantnummer met bijbehorend wachtwoord.

Hosting - DirectAdmin Controle Paneel
Budgetbytes Hosting Solutions maakt gebruik van het zeer gebruiksvriendelijke Direct Admin. Om u op weg te helpen binnen dit controle paneel, hebben wij een handleiding voor u geschreven in PDF formaat. U kunt dit document hier downloaden. Ook willen wij u verwijzen naar de engelse website www.site-helper.com.
Hosting - Mail Client instellen
Om uw mailbox uit te lezen, kunt u gebruik maken van webmail of een Mail Client (Microsoft Outlook, Thunderbird, iPhone, etc) . Het instellen van de mailclient kan op diverse manieren. Budgetbytes heeft daarom een handleiding geschreven voor de meest gebruikte mail clients. Deze handleiding kunt u hier downloaden.
Hosting - Limieten

Budgetbytes hanteert flexibele limieten. Bij 90% van het data verbruik wordt er automatisch een email gestuurd naar de beheerder van het hostingpakket. Bij 110% overschrijding, zal het hostingpakket wordt geblokkeerd en kan er geen mail meer worden ontvangen of verstuurd.
Voor email kan een normaal hostingpakket standaard 5000 email berichten per dag versturen. Per mailbox is dit ingesteld op 500. U kunt dit zelf aanpassen via het DirectAdmin controle paneel -> e-mail accounts.

SSL Certificaten - Wat is SNI

Server Name Indication is een uitbreiding van SSL en TLS die aan het begin van het handshaking proces aangeeft met welke hostname de client verbinding zoekt. Dit maakt het mogelijk voor de server om meerdere certificaten te presenteren, en daardoor aan één IP-adres en poort (poort 443) verschillende websites met SSL beveiliging te verbinden. Door gebruik van SNI vervalt de noodzaak voor het gebruik van aparte IP-adressen voor iedere website met SSL beveiliging op een webserver.

SSL Certificaten - Multi Domain Certificate

Heeft u een multi-shop, waarbij u gebruikt maakt van 1 Content Management Systeem voor meerdere webshops, dan kunt u er voor kiezen deze te beveiligen met een Multi Domain SSL certificaat. In het MD SSL Certificaat kunt u elke domeinnaam opnemen die u wilt. Deze wordt vervolgens geinstalleerd/gekoppeld aan uw hostingpakket.
Alle webshops die u in het SSL hebt laten opnemen, zijn dan beveiligd met dit SSL certificaat.
Onder een domeinnaam worden echter ook subdomeinnamen gerekend. Dus domeinnaam.nl en www.domeinnaam.nl zijn 2 domeinnamen in het SSL certificaat.

Redirect - HTTP naar HTTPS

Bij het gebruik van SSL kan het handig zijn om al uw bezoekers direct te verwijzen naar de httpS website met SSL certificaat. Hiervoor kunt u gebruik maken van een RewriteRule in het .htaccess bestand.
De volgende code redirect elke URL van http naar httpS:

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R,L]

Redirect - HTTP://www.domeinnaam.nl naar HTTPS://domeinnaam.nl

Maakt u gebruik van het Multi Domain SSL certificaat, dan kunt u kosten besparen door alleen de domeinnaam op te nemen in het certificaat. Bv https://.nl. Door gebruik te maken van een redirect hoeft u niet https://www..nl. Dit kan in de kosten schelen, aangezien deze subdomein als extra domein wordt gezien.
In het .htaccess bestand plaatst u de volgende redirect code:
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.(.*)
RewriteRule ^.*$ https://%1/$1 [R=301,L]

RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R,L]

Kwaliteit, Flexibiliteit, Veiligheid. De bouwstenen van Budgetbytes Hosting Solutions!